'O Kim?'

Fotoğraf sergisi ve proje hakkında:

Çizgelikedi(*)'nin, İzmir'de yaşayan kadın fotoğrafçılara, Çizgelikedi Kadınlar Projesi’07 için 2006 sonbaharında yaptığı açık çağrıya olumlu yanıt veren on dokuz kadın, bu kavramsal proje çerçevesinde altı ay boyunca düzenli olarak pazartesi günleri toplandılar. Bu toplantı sürecinde 'kimlik ve iktidar' kavramlarını sorgulamaya yönelik bir çalışma başlattılar. 'O Kim?' sorusunu kendilerine/birbirlerine sorarak, gizli ve açık iktidarları görünür kılmaya, iktidarların yarattığı kimlikleri önce anlamaya, sonra anlamlandırmaya, ardından deşifre etmeye yönelik uzun tartışmalar yaptılar. İktidarlar ve kimlikler üzerine bir cevap aramayı değil, daha çok, sorular sormayı amaçladılar. Bu süreci altı ayın sonunda görselleştirip ‘O Kim?‘ üst başlığıyla Mayıs 2007’de bir fotoğraf sergisine dönüştürdüler.


' Okim?' şimdiye dek izmir Çizgelikedi Sanat Galerisi’nde, İFSAK İbrahim Zaman Sergi Salonu’nda, Bornova Anadolu Lisesi Ahmet Piriştina Sanat Galerisi'nde, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu Sanat Galerisi'nde ve İskenderun Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu'nda sorusunu izleyicilerle paylaştı.

Çizgelikedi Kadınlar Projesi 2007'nin ürünü olan 'O Kim?'in 2007 Mayıs ayında başlayan yolculuğunun son durağı ise 20-29 Haziran 2008 tarihleri arasında Muğla/Akyaka’daki Nail Çakırhan & Halet Çambel Kültür ve Sanatevi oldu.

(*)Çizgelikedi, çatısının altında fotoğraf seminerlerinin, atölyelerin, kavramsal projelerin, bir karanlık oda ve sanat galerisinin barındığı, söyleşi ve tartışmaların gerçekleştiği bir girişimdir. İzmir'de fotoğraf sanatı temelinde nitelik gözeten bir hareketlilik ve etkileşim yaratmayı amaçlamaktadır.